Formula ykkösten maailmanmestari Lewis Hamilton toivoo F1:n järjestävän mahdollisimman pian osakilpailun Afrikassa, jossa englantilainen näkee hurjaa markkinapotentiaalia.

Afrikan maanosassa asuu jopa reilut 1,216 miljardia ihmistä. Markkina on mille tahansa alalle tai urheilulajille valtava.

Moottoriurheilu ei ole koskaan saanut kuitenkaan Afrikassa kovin vahvaa jalansijaa.

Taustalla ovat luonnollisesti osaltaan taloudelliset kysymykset, joita köyhissä kehitysmaissa ei voida koskaan ohittaa turhan helposti.

Afrikassa on ajettu kaikesta huolimatta F1-sarjaa ennenkin. Etelä-Afrikan GP järjestettiin vuosien 1967 ja 1993 välillä jopa 20 kertaa. Sen koommin kuninkuusluokkaa ei ole kuitenkaan maanosassa nähty.

Haasteista huolimatta Hamilton pitää Afrikkaa erittäin tärkeänä kohteena autourheilun kuninkuusluokalle. F1 on pyrkinyt nostamaan itsekin profiiliaan järjestemällä Etelä-Afrikassa fanifestivaaleja.

– Afrikka on kaikista tärkein paikka, jonne meidän on mentävä. Huomion tuominen takaisin Afrikkaan ja sen kauneuden korostaminen on tärkeää. Kisa on pidettävä jossain, missä kyse ei ole pelkästään rahasta. Kyse on ihmisistä. Sitä kohti minä todella pusken, brittitähti julisti The Race -julkaisun haastattelussa.