Kanadalaismiljardööri Sylvan Adams tukee taloudellisesti israelilaiskuljettaja Roy Nissanya, 25. Adamsin tavoitteena on johdattaa Nissany maailmanmestaruuteen yhdessä Williamsin kanssa.

Adamsilla on sekä Kanadan että Israelin passi, joten Nissanyn tukeminen taloudellisesti ei sinänsä ole yllättävää, mutta samaa ei miehen tavoitteista voi sanoa.

– Viimeinen tavoitteemme on voittaa maailmanmestaruus, Adams sanoo Motorsport Magazinen haastattelussa Planet F1 -sivuston mukaan.

– Roy on voittaja. Miksi me asettaisimme tavoitetta yhtään alemmaksi? Adams esittää.

Williamsilla on riittänyt tukijoita Kanadasta. Lawrence Stroll tuki tallia taloudellisesti, kun hänen poikansa Lance Stroll ajoi tallissa. Tällä kaudella puolestaan Michael Latifi puolestaan rahoittaa poikansa, Nicholas Latifin, tietä F1:een Williamsilla.

– Tavoitteemme on päästä Williamsille ja saavuttaa menestyksemme siellä. Clairella (Williams, tallipäällikkö) on tarpeeksi kunnianhimoa palauttaa Williams vanhaan loistoonsa. Kun yhdistämme voimamme, voimme valloittaa maailman, Adams kertaa.

Adamsin haave kuulostaa todella kaukaiselta. Nissanylla ei ole muuta kokemusta Formula 1 -autolla ajamisesta kuin lyhyt testipätkä Williamsilla viime kauden päätteeksi. Vain 20 F2-kisaa ajaneelle Nissanylla ei ole edes tarpeeksi F1-paikkaan vaadittavia superlisenssipisteitä. Hänen pitäisi sijoittua F2-sarjassa kolmen joukkoon tulevalla kaudella, jotta siirto formula ykkösiin olisi edes mahdollista.

Tämän lisäksi Williamsin tilanne on hankala. Talli on ollut suorituskyvyllisesti muiden perässä reilusti eikä tallin autolla ole voinut realistisesti taistella kenenkään kanssa. Williams on ollut kahden edellisen kauden aikana selvä jumbo F1-sarjassa.

Nissany on Williamsin testikuljettaja tällä kaudella.