Monzan moottoriurheilurata on tehnyt uuden vuoteen 2025 asti kestävän jatkosopimuksen F1-sarjan kanssa. Samalla varmistui myös syyskuuksi kaavaillun tämän kauden kisan järjestäminen.

Italia on ollut yksi pahimmin koronaviruspandemiasta kärsineistä valtioista koko maailmassa. Tuhannet ovat kuolleet ja maan terveydenhuoltojärjestelmä on joutunut venymään äärirajoilleen.

Nyt tunnelin päässä alkaa kuitenkin näkyä valoa. Tartuntaluvut ovat parempaan päin ja saapasmaassa uskalletaan jo suunnitella urheilutapahtumien järjestämistä.

Kansainvälisen median tietojen mukaan perinteikäs Italian GP on tarkoitus ajaa Monzan radalla 6. syyskuuta.

Aiemmin kilpailun kohtalo oli vielä epävarma. Nyt kisa sai kuitenkin virallisen siunauksen Monzan pormestarilta Dario Allevilta. Samalla vahvistettiin myös radan uusi jatkosopimus, joka kestää vuoteen 2025 asti.

– Toissa päivänä sain kauan odotetun soiton Italian autourheiluyhdistyksen ACI:n johtajalta Angelo Sticchi Damianilta, joka vahvisti minulle Italian GP:n ajettavan Monzassa 6. syyskuuta. Vaikka moni rata on joutunut luovuttamaan tämän terveyskriisin vuoksi, Monza tulee olemaan siellä, pormestari julisti tiedotustilaisuudessaan.