Formula 1 -tähti Lewis Hamilton kehui sosiaalisessa mediassa Edward Colstonin patsaan mereen heittäneitä mellakoitsijoita.

Mielenosoitukset ja mellakat mustien oikeuksien puolesta käynnistyivät Yhdysvalloista, kun Minneapolisissa tummaihoinen George Floyd kuoli poliisin rajussa käsittelyssä. Mellakat ovat levinneet myös Isoon-Britanniaan, jossa mielenosoittajat heittivät viikonloppuna orjakauppiaana tunnetun Colstonin patsaan Bristolin satamaan.

– Orjakauppias Edward Colstonin patsas on kaadettu! Maamme kunnioitti miestä, joka myi orjia Afrikasta. Kaikkien ihmisiä myymällä rikastuneiden rasistien patsaat pitäisi repiä alas. Kuka on seuraava? Hamilton kirjoitti sosiaaliseen mediaan.

– Jos nuo ihmiset eivät olisi kaataneet sitä patsasta, sitä ei olisi koskaan tehty.

Hamilton korosti kuitenkin toivovansa rauhanomaisia keinoja.

– Haastan kaikkien maiden viranomaiset tekemään muutoksen ja toteuttamaan tällaisten rasististen symboleiden poistamisen rauhanomaisesti.