Williams tiedotti perjantaina olevan valmis tallinsa myyntiin uudelle omistajalle talousongelmistaan selvitäkseen.

Kenellekään tulee tuskin yllätyksenä, että takavuosien kestomenestyjä Williams on ollut jo pitkään pahoissa talousvaikeuksissa.

Harva kuitenkaan tiesi paljoa varsinaisista luvuista sekasorron takana. Viikonloppuna brittitalli ilmoitti tehneensä viime vuonna 13 miljoonaa tappiota.

Williams ilmoitti samalla purkaneensa yhteistyön pääsponsorinsa puhelinvalmistaja Rokitin kanssa.

Englantilaiset myönsivät tilanteensa olevan niin lohduton, ettei jäljelle jää muita vaihtoehtoja kuin tavoitella uusia sijoittajia tarjoamalla talliaan myyntiin.

– Luvassa ei ole määrättyjä lopputulemia. Olimme selkeitä asian kanssa tiedotteessa. Katsomme monia eri vaihtoehtoja. Pääoman lisääminen pienellä osuudella tai tallin myyminen kokonaan on vain yksi vaihtoehdoista. Olemme siis menossa prosessin läpi, Williamsin toimitusjohtaja Mike O’Driscoll kertoi Racefans-sivustolle.

Racefansin konkaritoimittaja Dieter Rencken spekuloi Williamsin saatavan päätyä venäläisen kemikaalimiljardöörin Dimitri Mazepinin omistukseen. Toiseksi ostajaehdokkaaksi Rencken povasi formulakonkari Adrian Camposia.

Williamsin suku omistaa yhä tallista 52 prosenttia. Amerikkalaisen terveysmogulin Brad Hollingerin hallussa on 14 prosenttia. Yhdeksän prosenttia osakkeista omistaa tallin entinen tekninen johtaja Patrick Head. Loput 22 prosenttia yhtiöstä ovat muiden vähemmistöosakkaiden hallinnassa.