Ferrarin entinen presidentti Luca di Montezemolo väittää Fiat-Chryslerin edesmenneen pääjohtajan Sergio Marchionnen torpanneen hänen nousunsa F1-sarjan johtoon.

Italialaiselta formulakonkarilta kysyttiin hiljattain muistoistaan viime vuonna menehtyneestä F1-legenda Niki Laudasta.

Montezemolon mieleen nousi erityisesti yksi erityisen merkittävä tilanne, jossa Lauda asettui hänen puolelleen.

– Kyse oli siitä, mitä hän teki vuokseni kuultuaan Bernie Ecclestonelta, että Sergio Marchionne oli seissyt minun nimitykseni F1:n omistajien CVC:n johtoon tiellä, Ferrari-veteraani kertoi La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

– Minusta olisi pitänyt tulla tietynlainen toimitusjohtaja Ecclestonen kanssa kunniapuheenjohtajan roolissa. Niki oli raivoissaan. Hän sanoi ”hän on idiootti, hän ei ymmärrä, hän on kateellinen”. Se oli mahtavaa. Muistakaa myös se, että Lauda edusti Mercedestä, joten hän olisi voinut asettua vastaan henkilöä, joka oli ollut Ferrarin johtaja vain kymmenen päivää ennen nousuaan Formula 1:n johtoon, Montezemolo tarinoi.