SuomiF1 tiedusteli kotimaisilta formulafaneilta, mitä mietteitä F1-sarjan televisio-oikeuksien siirtyminen C Morelta Viasatille herättää.

Pohjoismainen viihdemediayhtiö Nordic Entertainment Group ilmoitti keskiviikkona hankkineensa autourheilun kuninkuusluokan lähetysoikeudet Suomessa käsiinsä vuodesta 2022 lähtien.

Kaksivuotisen sopimuksen myötä C Moren monivuotinen kausi oikeuksien haltijana tulee päätökseensä. Ensi vuoden jälkeen formulat ovat nähtävillä Viasatin urheilukanavilla ja Viaplay-palvelussa.

Kysyimme suositussa Facebook-ryhmässä Moottoriurheilun olohuoneessa suomalaisten formulaintoilijoiden tuntemuksia uudesta Viasat-sopimuksesta.

Suurin osa koki siirron positiiviseksi uutiseksi. Jopa yli 240 ihmistä kertoi ilahtuneensa Viasatin tulosta formulamarkkinoille.

Sopimuksen yksityiskohdat mietityttivät monia, mutta asiassa nähtiin paljon hyvää potentiaalia.

– Jos samaan pakettiin saa Indycarin ja Nascarin, niin ei se huono diili ole. Tosin kaupassa hävitään MotoGP. Nascarit näkee youtubesta niin aika +-0. Jos tosiaan tulee tarjolle pelkkää formulapakettia inhimilliseen hintaa niin miksi ei, eräs kommentoija pohdiskeli.

– C More on ollut umpisurkea laadullisesti sekä sisällöllisesti. Hyvä, että kokeillaan jotain muuta. Toivottavasti saavat aikaan toimivan kokonaisuuden. Edellytyksiä on varmasti ainakin budjetin osalta enemmän kun edeltäjällään, yksi kirjoittajista mietti.

Reilut sata formulaihmistä piti uutista huonona. Kansaa harmitti erityisesti eri urheilulajien oikeuksien pirstaloituminen ympäri eri palveluntarjoajien alustoja.

– Ei hyvä, lisää maksamista katsojille, muuan F1-fani huokaisi.

– Huono uutinen. Juuri olin innoissani, kun kun jääkiekon Liigankin saa C Moren suoratoistopalvelusta niin olisi ollut molemmat C Morella, toinen harmitteli.

Tutustu ja liity Moottoriurheilun olohuone -ryhmään Facebookissa tämän linkin takaa!