F1-legendalta neuvo Valtteri Bottakselle ja muille haastajille Lewis Hamiltonin kaatoon

© Kuva: Getty Images

F1-veteraani Damon Hillin mukaan paras tapa päihittää kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton MM-taistossa on paineistaa häntä Nico Rosbergin tapaan.

Kuninkuusluokan hallitseva mestari Hamilton on ollut viime vuosina kuljettajana aivan omaa luokkaansa.

Englantilainen on kaikessa ylivoimaisuudessaan lähes koskematon etenkin MM-pistejahdissa, vaikka muutkin saattavat onnistua välillä nappaamaan yksittäisiä kisavoittoja.

– Heikkouksia? Niitä häneltä on vaikea löytää. Kuskina hänellä on nyt lähes voittamaton yhdistelmä lahjakkuutta, kokemusta ja itseluottamusta. Se on enemmän sekoitus kuin osiensa summa. Hän on todella poikkeuksellinen kuski, lontoolainen analysoi Formula 1 -lehdelle.

Reilut kolme vuotta sitten mestaruus meni kuitenkin jopa Hamiltoniltakin sivu suun. Keke Rosbergin poika Nico ajoi kaudella 2016 Mercedeksellä brittitähden tallitoverina ja ryösti MM-tittelin nimiinsä vuoden päätteeksi.

Rosberg onnistui paineistamaan Hamiltonia koko vuoden hyötyen samalla muutamista onnenkantamoisista. Samaan taktiikkaan kannattaisi tähdätä muillakin haastajilla, neuvoo Hill.

– Ainoa tapa voittaa hänet on tehdä, mitä Nico teki ja laittaa hänet ahtaalle. Lewis ei tee ovelia jäynöjä, se ei tunnu olevan hänen tapansa. Jos hän on vastassa jota kuta, joka on valmis todella häiritsemään häntä voi hän olla hieman haavoittuvaisempi, englantilainen arvioi.