F1-sarjan entisen toimitusjohtajan Bernie Ecclestonen mielestä Mercedeksen pitäisi myydä F1-tallinsa pois vuoden loppuun mennessä.

Vuonna 2010 autourheilun kuninkuusluokassa tehdastallina aloittanut Mercedes on rakentanut viime vuosikymmenen mittaan yhden formulahistorian ylivoimaisimmista ja väkevimmistä dynastioista.

Valmistajien maailmanmestaruus on mennyt saksalaisille jo kuusi kautta putkeen. Talli on yhä vahvin ennakkosuosikki seuraavankin kauden MM-taistossa.

Jatkuvasta menestyksestä huolimatta formulapiireissä on pyörinyt jo pitemmän aikaa huhuja Mercedeksen emoyhtiön Daimlerin aikeista jättää F1-kilvoittelu taakseen.

Vuosikymmeniä F1:n palveluksessa työskennellyt Ecclestone uskoo kyseisen liikkeen olevan vain ajan kysymys.

– Olen tavanut Mercedes-pomo Ola Källeniuksen, kun hän oli Mercedeksen F1-moottoriosaston johdossa Brixworthissa. Hän tietää, mistä on kyse. Jos olisin hän, möisin tallini vuoden 2020 loppuun mennessä. Mitä Mercedeksellä on todistettavanaan kuuden perättäisen MM-tittelin jälkeen? Ei mitään, britti väitti F1-insider.com-sivustolle.

– Jokainen maailmanmestari sen jälkeen joutuisi elämään sen kanssa, että he voittivat mestaruuden ainoastaan Mercedeksen lähdön vuoksi, Ecclestone sanoi.