Williamsin suunnittelujohtaja Doug McKiernanin mukaan brittitallin tuoreen FW43-auton tekniikka on suoraa jatkumoa edellisvuoden mallista.

Perinteikkään brittitallin viime kausi meni rankasti pieleen. Talousvaikeudet haittasivat FW42-auton suunnittelua niin pahasti, ettei kilpuria saatu ajoissa valmiiksi Barcelonan talvitesteihin.

Kausi jatkui yhtä surkeasti kuin alkoikin. Williamsilta loppuivat varaosat kesken kauden, eikä MM-pisteitä kertynyt koko vuoden mittaan kuin yksi kappale.

Nyt pettymykset ovat kuitenkin jätetty takapeileihin. Takavuosien menestyjätalli suuntaa ainoastaan eteenpäin uudella autollaan, jonka kehityksessä on pyritty korjaamaan viime kauden virheet.

– Olemme kiinnittäneet merkittävää huomiota FW42:n ongelmakohtien ymmärtämiseen. Olemme valinneet tarkasti ne osat, joita kehitämme sen perusteella, että ne antaisivat meille eniten suorituskykyä resurssiemme puitteissa, McKiernan kertoi.

– Pääkonsepti FW43:n takana on se, että se on kehitysjatkumoa FW42:n pohjalle ilman perustavanlaatuisia konseptimuutoksia, suunnittelujehu selvitti.