Williamsin pääinsinöörin Adam Carterin mukaan brittitallin uuden FW43-auton ominaisuudet vaikuttavat jo nyt viime mallia paremmilta.

Viime vuosi oli Williamsille karmein miesmuistiin. Takavuosien mestaritallin kausi oli yhtä tuskien taivalta heti talvesta lähtien.

Pitkään jatkuneet talousongelmat haittasivat englantilaisten autokehitystä niin pahasti, ettei FW42-autoa saatu edes ajoissa valmiiksi Barcelonan talvitesteihin.

Aurinko ei alkanut paistaa risukasaan missään vaiheessa kautta. Williamsilta loppuivat autonsa varaosat kesken vuoden.

[readmore from=”williams”]

Lopulta talli jäi F1-sarjataulukon vihoviimeiseksi keräten vain yhden MM-pisteen koko vuonna.

Nyt pettymykset on kuitenkin käsitelty ja käsissä on upouusi kilparatsu. Tuoreesta laitteistosta ollaan Williamsin leirissä innoissaan.

– Suorituskyvyn kaikkiin osa-alueisiin suuntaamamme aloitteet ovat selviä FW43:n designissa ja kehityksessä. On ollut upea nähdä kovan työn alkavan kantaa hedelmää, insinöörijehu Carter hehkutti williamsf1.com-sivustolle.

– Kun suuntaamme kohti kautta edeltäviä testejä ja sitten kohti kilpakautta kaikista tärkein mittari tulee olemaan kehityksemme tahti kilpakumppaneihimme verrattuna sekä tekniikkamme jatkuva luotettavuus, Williams-pomo linjasi.