Racing Pointin tekninen johtaja Andrew Green vakuuttaa tallinsa kehittäneen RP20-autonsa täysin itse Mercedeksen kopioinnin sijaan.

Nähtyään ensimmäisiä kuvia ja TV-lähetyksiä Barcelonan talvitesteistä formulakansa innostui vertailemaan F1-tallien tuliteriä kilpureita keskenään.

Tarkkasilmäisimmät havaitsivat heti selviä yhteneväisyyksiä Mercedeksen viime vuotisen W10-auton ja Racing Pointin tuoreen laitteiston välillä.

Racing Pointia ehdittiin jo syyttää hallitsevan mestaritallin tekniikan kopioinnista, vaikka talleilla onkin jo valmiiksi syvä tekninen yhteistyösuhde.

[readmore from=”racing point”]

Brittitallin pomo pitää väitteitä järjettöminä. Green vakuuttaa uuden autonsa olevan kokonaan Racing Pointin omalta suunnittelupöydältä.

– Voin kertoa teille, että kaikki nämä ratkaisut ovat täysin ja ehdottomasti Racing Pointilta. Mercedekseltä ei ole tullut mitään ylimääräisiä osia. He eivät ole koskaan edes harkinneet sellaista, emmekä me ole kysyneet sellaista, tekniikkajohtaja vannoi.

Greenin mukaan vähäisinkin F1-mestaritallilta ammennettu inspiraatio on peräisin vain kaikkien käytössä olevista valokuvista.

– Ihmiset ovat tehneet johtopäätöksiä katsomalla kuvia Mercedekseltä. Me olemme hyödyntäneet näkemäämme. Muutkin tallit ottavat kuvia. Varikkosuora on täynnä valokuvaajia ottamassa kuvia muiden autoista. Emme tehneet muuta kuin käytimme tuota tietoa, Green puolustautui.