BMW Andretti Motorsportin Maximilian Günther voitti tänään Chilessä ajetun Formula E -kilpailun. Günther nousi viimeisellä kierroksella Techeetah-DS-kuljettaja Antonio Felix da Costan ohi voittoon.

Voitto oli saksalaiskuljettajalle uran ensimmäinen Formula E -kilpailussa. Güntherin voittoa voidaan pitää yllätyksenä, sillä viime vuonna debyyttikaudellaan hän sijoittui FE-sarjassa seitsemänneksitoista. Tällä kaudella Güntherin paras sijoitus oli ennen Santiagossa ajettua kisaa yhdestoista, vaikkakin hän nousi podiumille jo marraskuussa Saudi-Arabiassa. Tuolloin hän sai 24 sekunnin rangaistuksen ohituksesta turva-auton aikana.

Voitti teki 22-vuotiaasta Güntheristä kaikkien aikojen nuorimman Formula E -kilpailuvoittajan.

– Tänään unelmani toteutuivat. Viimeisellä kierroksella Antonio joutui nostamaan kaasua hieman minua aiemmin suoralla. Silloin ajattelin, että nyt tai ei koskaan ja yritin ohitusta. Onneksi se onnistui, kisan voittanut Günther sanoi FIA:n verkkosivujen mukaan kisasta.

Kolmanneksi kilpailussa ajoi Jaguarin Mitch Evans, joka starttasi kilpailuun paalupaikalta.