Formula 2 -kuljettaja Juan Manuel Correa, joka joutui viime syksynä vakavaan onnettomuuteen Belgian osakilpailussa, antoi kovaa kritiikkiä kansainväliselle autourheiluliitolle FIA:lle sen toiminnasta.

Correan mukaan FIA hylkäsi kuljettajan käytännössä täysin eikä toimittanut sairaalalle tarvittavia tietoja onnettomuudesta.

– Päivä onnettomuuteni jälkeen koko Formula 2 -sirkus lähti Italiaan Monzan kilpailuun, kun minä taistelin elämästäni sairaalassa, Correa sanoi N-TV:lle.

– Lääkärit tarvitsivat tietoja onnettomuudestani, mutta FIA:sta kukaan ei tullut antamaan niitä. Kukaan FIA:ssa ei välittänyt minusta.

FIA:n välinpitämättömyys oli koitua Correan kohtaloksi.

– Sairaalahenkilökunnalle G-voimien ja noin voimakkaiden osumien vaikutukset eivät olleet tuttuja. Se on myös syy, miksi melkein kuolin neljäntenä päivänä.

Correa loukkasi jalkansa pahasti, mutta välttyi amputaatiolta. Kolarin toinen osapuoli, Anthoine Hubert, menehtyi onnettomuudessa.

– Kun heräsin sairaalassa, tiesin jalkojeni perusteella, miten pahasti olin loukkaantunut. Olin kovissa kivuissa, mutta pahinta oli kuulla, että Anthoine oli kuollut.

Lähde: F1i.com