Ferrarin kuljettaja-akatemian Callum Ilott uskoo siirtonsa Virtuosi Racingin F2-tallin vahvistavan merkittävästi mahdollisuuksiaan murtautua läpi Formula 1 -sarjaan.

Viime vuonna ensimmäisen F1-testiajonsa Alfa Romen kalustolla saanut Ilott ylsi kahteen palkintosijaan ja palaupaikkaan F2-kaudella.

Sauberin F2-tallia edustanut nuorukainen onnistui päihittämään rengasvaikeuksistaan huolimatta Ferrarin akatemiakollegansa Mick Schumacherin ja Giuliano Alesin.

Nyt Ilott siirtyy perinteikkään Virtuosin tallin leiriin ensi kaudeksi. Maisemanvaihdoksen odotetaan antavan 21-vuotiaalle englantilaiselle mahdollisuuden taistella säännöllisesti voitoista.

Brittilupaus luottaa siirtonsa johtavan yhä parempaan asemaan tulevaisuuden F1-haaveidensa osalta.

– Täytin juuri 21 vuotta ja olen yhä suhteellisen nuori, mutta nyt on tärkeää keskittyä ensi vuoteen ja osoittaa kykeneväni samaan kuin George Russell, Alex Albon ja Lando Norris, Ilott linjasi Autosportille.

– Olen aina ollut nopea ja saavuttanut säännöllisesti hyviä tuloksia aiempina vuosina, mutta en ole vain yltänyt siihen läpimurtokauteen vielä. Tämä voi pakottaa sen tulemaan. Olen varsin varma, että meillä on hyvät perustukset kauteen 2020, Ferrari-juniori arvioi.