Saksa on tunnettu Formula 1:n mahtimaana. Maasta on tullut kuljettajia liukuhihnalla ja 2000-luvun maailmanmestaruuksista kymmenen meni saksalaiskuljettajille.

Saksan F1-tuotanto on kuitenkin hidastunut 2010-luvulla. Debyyttikuskeja 2010-luvulla oli vain kolme: Nico Hülkenberg, Andre Lotterer ja Pascal Wehrlein. Kolmikosta vain Hülkenbergin ura kesti pidempään, mutta sekin päättyi viime kauteen. Lotterer puolestaan ajoi urallaan vain yhden kilpailun.

Hülkenbergin lopetettua Sebastian Vettel on ainoa saksalaiskuski alkavalla F1-kaudella. Viime vuosikymmenen alussa Hülkenbergin ja Vettelin lisäksi sarjassa ajoi saksalaiskuskeista Timo Glock, Nick Heidfeld, Michael Schumacher, Nico Rosberg ja Adrian Sutil.

Saksa on tuottanut vain yhden 1990-luvulla syntyneen F1-kuljettajan (Wehrlein). Vettelin lopettaessa on mahdollista, että F1-sarjaa ajetaan ilman saksalaiskuskia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1981. Todennäköisin nousija F1-sarjaan on Ferrarin junioriohjelmaan kuuluva Mick Schumacher. 20-vuotias saksalainen jäi tosin viime vuonna F2-sarjassa kahdenneksitoista.