Koripallotähti Kobe Bryantin äkillinen kuolema helikopterionnettomuudessa sai F1-sarjan hallitsevan maailmanmestarin Lewis Hamiltonin pois tolaltaan.

NBA-liigan historian suurimpiin legendoihin kuulunut 41-vuotias Bryant menehtyi sunnuntaina äkillisessä helikopteriturmassa Calabasasissa, Kaliforniassa. Onnettomuudessa menehtyi myös hänen 13-vuotias tyttärensä ja seitsemän muuta ihmistä.

Yllättävä suru-uutinen järkytti koko maailmaa. Erityisen raskaasti koripalloikonin poismeno otettiin urheilupiireissä, jossa miestä ihailtiin suuresti.

Viisinkertainen F1-mestari Hamilton oli intohimoinen Bryant-fani. Brittitähti oli katsomassa paikan päällä Los Angeles Lakersin konkaripelaajan uran viimeistä ottelua huhtikuussa vuonna 2016.

– Heräsin juuri näihin musertaviin uutisiin ja olen niin surullinen kuullessani menettäneemme yhden suurista. Kobe Bryant oli yksi kaikkien aikojen upeimmista urheilijoista ja niin suuri inspiraatio monille minut mukaan lukien, formulakuski vuodatti.

– Olen syvästi surullinen hänen perheensä ja ympäri maailmaa häntä ihailleiden ihmisten puolesta. Levätköön hän, hänen tyttärensä ja muut onnettomuudessa mukana olleet matkustajat rauhassa, Hamilton kirjoitti.