Autourheilun kuninkuusluokan ja moottoriurheilun jatkuvasti nousevat kulut huolettavat lajin suurmaassa Britanniassa.

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ponnisti uralleen hyvin vaatimattomista oloista. Hänen isänsä Anthony raatoi useassa työssä yhtä aikaa mahdollistakseen poikansa kartingharrastuksen.

Ponnistelut palkittiin lopulta. Nuori Lewis-poika nousi F1-sarjaan ja nyt taskussa on jo kuusi maailmanmestaruutta.

Britannian autourheilupiireissä ei olla kuitenkaan järin innoissaan kuskilupaustensa tulevaisuudesta. F1-kilvoittelun rajut kustannukset aiheuttavat jatkuvaa huolta.

[readmore from=”budjettikatto”]

– Jos emme ole varovaisia, emme saa ehkä seuraavaa Lewis Hamiltonia. Hänellä ei olisi siihen varaa, ellei hänen isänsä tai äitinsä ole monimiljonääri, Brittiläisen kilpakuljettajien yhdistyksen varapuheenjohtaja Derek Warwick muistutti The Guardianin haastattelussa.

Jo pelkästään Formula 3 -sarjassa ajaminen maksaa yhdelle kuljettajalle jopa 750 000, ellei jopa miljoonakin puntaa. Nousu F2-sarjaan vaatisi jo 1,5 miljoonan punnan rahoitusta.

– Jos sinulla on suuri budjetti tai varakas perhe takanasi, tekee se noususta F1:een helpompaa. Se ei ole kuitenkaan mahdotonta (ilman rahaakaan). Se on mahdollista, mutta silloin on kyse enemmän onnesta tai olosuhteista, Warwick arvioi.

Lähde: The Guardian