Porschen moottoriurheilujohtajan Fritz Enzingerin mukaan saksalaisvalmistajalla oli jo valmis kuusisylinterinen F1-moottori kaksi vuotta sitten. Lopulta emoyhtiö Volkswagen päätti kuitenkin sijoittaa kuninkuusluokan sijaan sähköiseen moottoriurheiluun.

Saksalaisten urheiluautojen huippunimen Porschen mahdollinen liittyminen F1-sarjaan oli kaikkien formulafanien huulilla vielä muutama vuosi sitten.

Ilmoilla liikkui vahvoja huhuja, joiden mukaan autofirmalla olisi kehitteillä oma F1-moottori, jolle alettaisiin hakea autoa.

Lopulta hanke laitettiin kuitenkin jäihin. Vaikka syy ei ollut aluksi ilmeinen, alkoivat ratkaisun taustat valjeta hiljalleen suurellekin yleisölle.

– Se oli todella lähellä. Kun johtokunta tilasi tehokkaan kilpamoottorin vuonna 2017, Porsche ei ollut pelkästään suunnitellut sitä, vaan se oli jo valmis, Enzinger kertoi Speedweek-julkaisulle.

– Olimme mukana keskusteluissa FIA:n ja F1-promoottorin Liberty Median kanssa. Lopulta konserni (Volkswagen) päätti kuitenkin suosia sähköiseen liikkuvuuteen perustuvaa moottoriurheilupolitiikkaa. 1,6-litrainen V6-moottori oli kuitenkin jo testipenkillä, Porsche-jehu avasi.