Formula ykkösissä 2016-2017 ajanut Pascal Wehrlein on muistellut aikojaan kuninkuusluokassa.

Entinen Mercedeksen juniorikulejttaja saapui sarjaan DTM-sarjan mestarina. F1-ura ei ottanut kuitenkaan koskaan tuulta alleen, saksalaisen joutuessa taistelemaan tuulimyllyjä vastaan sarjan häntäpäässä majailleiden Manorin ja Sauberin kalustoilla.

Wehrlein säväytti asiantuntijoita lukuisia kertoja, mutta Valtteri Bottaksen saatua paikan Nico Rosbergin tilalla Mercedeksellä kaudeksi 2017 Wehrleinin F1-ura koki kolauksen, josta se ei toipunut. Mercedekseen pettynyt saksalainen poistui F1-sarjasta 39 GP-startin ja kuuden MM-pisteen kera.

Tällä hetkellä Wehrlein tekee itselleen nimeä Formula E -sarjassa. Wehrlein on väläytellyt nopeuttaan, mutta voitto on jäänyt vielä haaveeksi.

Wehrlein antoi inside-electric-sivustolle haastattelun, jossa hän muisteli myös F1-aikojaan.

– Minulla on hyviä muistoja F1:stä, mutta nuo vuodet eivät ole kuitenkaan suosikkejani, koska tallini eivät olleet kovin kilpailukykyisiä. En voinut edes haaveilla taistelusta kärkisijoista, ja se vaikutti kisaviikonloppuihin valmistautumista, Wehrlein kuvailee.

DTM:ssä Wehrlein oli tottunut voittamaan. Muutos Manorin ja myöhemmin Sauberin tarjoamiin mahdollisuuksiin olikin karu.

– Taistelu F1:ssä on mahtavaa, mutta 10. sija ei anna samaa tyydytystä kuin voitto. Sauberilla aloitimme vuoden vanhoilla moottoreilla ja pärjäsimmekin suht hyvin alkukaudesta, mutta sen edetessä asiat vaikeutuivat. Ei ollut kovin mieltä ylentävää ajaa suoralla 20 km/h muita hitaampaa. Lopulta minulle ei enää siunaantunut paikkaa kaudeksi 2018, vaikka minulla olikin hauskaa lajissa. En kadu mitään, mutta haluan olla kilpailukykyinen.

Wehrleinin nimi yhdistettiin Camposin F1-talliprojektiin, mutta kaudeksi 2021 paikkaa tavoitelleen espanjalaistiimin suunnitelma näyttäisi kuivuneen kokoon.