Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja MotoGP:ssä kisaava Hondan tehdastalli luottaa yhteen perheeseen ensi kaudella. Tallin kultakimpale ja lajia tällä hetkellä ylivoimaisesti hallitseva Marc Marquez saa ensi kaudella rinnalleen oman veljensä.

Moto2-luokan mestaruuden tänä vuonna voittanut Alex Marquez nousee talliin monien yllätykseksi, sillä vielä ennen viime viikonloppua mies ei ollut edes tallispekulaatioissa mukana.

Surkean kauden ajanut supertähti Jorge Lorenzo ja Honda päättivät purkaa ensi kauteen ulottuneen sopimuksensa, ja pian tämän jälkeen espanjalainen ilmoittikin lopettavansa uransa kokonaan.

Miehen tilalle odotettiin nousevan Johann Zarcon, mutta lopulta tilalle valittiinkin Marc Marquezille tuttu mies, hänen oma veljensä.

23-vuotias Alex on kolme vuotta veljeään nuorempi. Marcista on tullut jo nyt yksi koko lajin historian suurimmista kuljettajista. Hän nousi MotoGP-luokkaan 2013, napaten heti maailmanmestaruuden. Sen jälkeen hän on vienyt tittelin vuotta 2015 lukuun ottamatta joka kausi.

Alex voitti Moto3-luokan mestaruuden 2014, mutta sen jälkeen kehitys tyssäsi, ja hän jäi polkemaan vuosia paikoilleen moto2-luokassa. Tänä vuonna ketsuppipullo kuitenkin aukesi, kun hän nappasi mestaruuden.