F1-sarjassa on ajanut lajin historiassa jos monenlaista yrittäjää. Musiikkitähdet ovat olleet kuitenkin harvassa.

Ruotsalaisen ABBA-yhtyeen tuntevat takuulla kaikki. Lukuisia hittejä ja ikivihreitä tehtaillut ruotsalaisjoukko oli kiistatta maailman musiikkitaivaan huipulla 1970- ja 1980-luvulla, eivätkä tunnetuimmat kappaleet ole kadonneet radioiden soittolistoilta vielä tänäkään päivänä.

Tahtia bändille löi rummuissa Slim Borgudd, joka kiinnostaa meidän sivustoamme muuta bändiä enemmän. Borgudd kun on F1-kuljettaja.

Tänään 72 vuotta täyttävä Borgudd osallistui kausilla 1981 ja 1982 kaikkiaan 15 kisaviikonloppuun ATS- ja Tyrrell-tallien riveissä. Viidesti laulu loppui (pun intended) jo karsintavaiheessa, mutta kymmenen kertaa starttasi ruotsalaiskuski matkaan lähtövalojen sammuessa.

Borgudd ei jäänyt F1-historiankirjoihin minään säkenöivän lahjakkaana kuljettajana, mutta kaluston asettamat rajoitteet huomioiden hän suoriutui tehtävästään vähintäänkin kelvollisesti. Siitä todistenaa tulee säilymään myös yksi MM-piste, joita jaettiin tuohon aikaan vain kuudelle parhaalle kuljettajalle.

Borguddin myötä ATS-talli paistatteli kaudella 1981 kirkkaammassa valokeilassa kuin se tulosten perusteella olisi ansainnut. Kaveriaan tukeakseen koko ABBA oli mukana formulatouhussa. Bändin logo koristi auton kylkeä näkyvästi sponsoritarran muodossa.

Borguddin taival F1-kuskina tuli päätökseen kesken kauden 1982, kun Tyrrell korvasi hänet paremman rahasäkin omanneella kuljettajalla.

Varsinainen Waterloo.

TESTAA TIETOSI: F1-visa: Osaatko nimetä kaikki pohjoismaalaiset F1-kuskit? Osallistu formulatietoutta kysyvään haasteeseen täällä!

*** *** ***

Lue lisää mielenkiintoisia F1-historiajuttuja täältä!