Rallin MM-sarjan pistetaulukot voidaan lyödä tämän kauden osalta lukkoon. Taistelu valmistajien maailmanmestaruudesta kärysi Australian rajujen maastopalojen vuoksi savuna ilmaan, samalla haihtuivat toiveet surkean suomalaistilaston korjaamisesta.

Vaikka neljässä tehdastallissa peräti kolmesta löytyi suomalaiskuljettaja, karttoivat voitot Jari-Matti Latvalaa, Esapekka Lappia ja Teemu Sunista. Jokainen nousi kauden aikana toki palkintojenjakoon, mutta menestysnälkäiselle kansallemme se ei riitä lähimainkaan. Kausi 2019 oli ensimmäinen sitten vuoden 1995, jolloin suomalainen kuljettaja ei juhlinut MM-rallin osakilpailuvoittoa.

Parhaana suomalaiskuljettajana loppupisteissä seitsemänneltä sijalta löytyvä Latvala oli Suomessa ja Saksassa kolmas, mutta kaudesta 2008 lähtien joka kausi vähintään yhtä voittoa juhlinut suomalainen joutuu nyt jännittämään tallipaikkansa puolesta.

Suninen oli toinen Sardiniassa, Lapin sijoittuessa toiseksi Ruotsissa, Suomessa ja Turkissa. Siltä M-Sportin Suninen löytyy pisteistä pykälää paremmalta, yhdeksänneltä sijalta.

Suomalaisittain ilonaiheita kauden aikana tuotti WRC2 Pro -luokan mestaruuden varmistanut Kalle Rovanperä, joka tykitti Skodan ratissa tukun loistoesityksiä. Ne palkittiin myös useassa osakilpailussa mukavilla pisteillä, kun tehokkaammilla WRC-autoilla ajaneet lakosivat edestä pois.

Australian rallin peruminen vesitti siis valmistajien MM-taiston, mutta kuljettajien titteliin sillä ei ollut vaikutusta. Väistyvää maailmanmestaria Sebastien Ogieria (ja hänen vaimoaan) kauden ennenaikainen päättyminen saattaa kuitenkin hieman harmittaa, sillä se esti mahdollisuudet taistella MM-hopeasta Thierry Neuvillea vastaan.

Kauden eittämättä paras kuljettaja oli maailmanmestari Ott Tänak. Hän saa viedä ensi vuonna numeron yksi uuden työnantajansa Hyundain menopelin ovipieleen, korealaistallille ykkössijan näyttäminen maistuu taatusti.

Rallin MM-sarjan loppupisteet, kuljettajien sarja:

 1. Ott Tänak, Toyota 263
 2. Thierry Neuville, Hyundai 227
 3. Sebastien Ogier, Citroen 217
 4. Andreas Mikkelsen, Hyundai 102
 5. Elfyn Evans, M-Sports 102
 6. Kris Meeke, Toyota 98
 7. Jari-Matti Latvala, Toyota 94
 8. Dani Sordo, Hyundai 89
 9. Teemu Suninen, M-Sport 89
 10. Esapekka Lappi, Citroen 83
 11. Sebastien Loeb, Hyundai 51
 12. Kalle Rovanperä, Skoda 18

Rallin MM-sarjan loppupisteet, kuljettajien sarja:

 1. Hyundai 380
 2. Toyota 362
 3. Citroen 284
 4. M-Sport 218