Pensken Indycar-tallin johtomies Roger Penske on ostanut koko Indycar-sarjan ja lisäksi myös Indianapolis Motor Speedwayn radan.

Amerikkalaisliikemies ja moottoriurheilun elinikäinen puuhamies Penske osti hiljattain Indycar-sarjan sekä Indianapolis 500 -kisan näyttämönä toimivan klassikkoradan niitä vuodesta 1945 asti hallinneelta Hulman and Co -yhtiöltä.

Kauppahintaa ei ole kerrottu julkisuuteen. 83-vuotias Penske vakuutti tehostavansa Indycarin toimintaa vahvasti oman autourheilun intohimonsa voimalla.

– Intohimoni kilvanajoa kohtaan alkoi Indianapolisin radalla vuonna 1951, kun kävin katsomassa Indianapolis 500:n isäni kanssa. Meillä on niin paljon kunnioitusta ja arvostusta tämän radan ja lajin historiaa ja perinteitä kohtaan, jenkkipohatta hehkutti Associated Pressille.

Penske ei itse näe omaa rooliaan yhden tallin päällikkönä ja samalla koko sarjan omistajana kovinkaan ristiriitaisena. Amerikkalainen ei kuitenkaan halunnut avata tilannetta tai jatkosuunnitelmiaan sen tarkemmin.

– Tuo tulee olemaan strateginen keskustelu, joka käydään sarjan vanhemman johtajiston kanssa. En kommentoisi sitä tänään tavalla tai toisella, Penske sanoi.

Lähde: Associated Press