Entinen F1-kuski Stoffel Vandoorne on muistellut aikojaan McLarenilla Fernando Alonson tallikaverina. Belgialainen ei muistele kaksinkertaista maailmanmestaria pelkällä lämmöllä.

Vandoorne ajoi Alonson tallikaverina brittitallissa 2017 ja 2018. Ajanjakso oli kuitenkin erittäin vaikea sekä kuljettajalle että tallille. Vandoorne menetti lopulta paikkansa tallissa heikkojen otteiden päätteeksi, viimeisen kauden ollessa täyttä tervanjuontia. Mies hävisi esimerkiksi kauden jokaisessa aika-ajosessiossa Alonsolle.

Suurena lahjakkuutena pidettyä Vandoornea ei harmita F1-uran tyly päätös ja heikot suoritukset, mutta kotimaansa lehdistölle antamassaan haastattelussa hän myöntää harmittelevansa McLarenin asennemaailmaa Alonson ollessa tiimissä.

– Minulla ei koskaan ollut suoria ongelmia Fernandon kanssa, mutta hän sai aina mitä halusi. Tallin johdossa oli aina henkilöitä, jotka olivat valmiita tekemään kaikkensa hänen toiveensa täyttämiseksi, Vandoorne kertoo.

Pelkkiä tulosluetteloita tuijottamalla Alonson voisi luulla pyyhkineen Vandoornella lattiaa rumasti. Belgialainen raottaa haastattelussa hieman tallin sisäistä dynamiikkaa.

– Hän sai kaiken tuen tallilta. Siitä on suuri hyöty kenelle tahansa kuljettajalle tallikaverin lyömisessä. Paperilla en koskaan ollut hänen edellään, mutta kaikista hänen tallikavereistaan pääsin lähimmäksi häntä. McLaren ei koskaan kieltänyt minua suoraan olemasta hänen edellään, mutta minut käskettiin useasti päästämään hänet edelleni. Niin kävi melkein joka kerta.

Vandoorne kisaa tätä nykyä Formula E -sarjassa Mercedeksen tehdaskuljettajana. Kausi alkoi upeasti, kun Vandoorne nousi palkintokorokkeelle kauden avausviikonlopun molemmissa kilpailussa. MM-pisteissä mies on tällä hetkellä toisena.