Alexander Sims nappasi paalupaikan Formula E -sarjan kauden avauskilpailuun Saudi-Arabiaan. Mercedes aloitti sähköformulataipaleensa tehdastallina mainiosti.

BMW-kuski Sims oli nopein paalupaikan ratkaisevassa ”super pole” -osiossa lähes kolmen kymmenyksen erolla Stoffel Vandoorneen nähden. Toista Mercedestä ajava tuore Formula 2 -mestari Nyck de Vries oli kolmas, kymmenyksen tallikaveristaan jääneenä.

Mercedeksen vahvaa päivää täydensi neljänneksi ajanut Edoardo Mortara, jonka Venturi-talli luottaa saksalaismerkin voimanlähteeseen. Mercedes oli mukana jo viime vuonna sateliittitallinsa HWA:n kautta, ennen hyppäystä mukaan täysipäiväisesti.

Aika-ajojen tulosluetteloa sotki jatkuvasti parantuvat rataolosuhteet, jotka tarkoittivat ensimmäisessä ryhmässä ajaneille viime kauden kärkikuskeille mahdotonta tehtävää. Hallitseva maailmanmestari Jean-Eric Vergne, joka antoi kipakkaa palautetta rataolosuhteista jo aiemmin, oli ryhmänsä parhaana kokonaistuloksissa vasta 11:s.

Kuuntele Paalupaikka-podcastin Formula E -erikoisjakso. Vieraana Eurosportin asiantuntija Joonas Lappalainen.