F1- ja moottoriurheilufanien ”raamatuiksi” kutsutut Autosport ja F1 Racing ovat saamassa lopetustuomiot.

Autosport on maailman suurin moottoriurheiluun keskittyvä julkaisu. Vuonna 1950 perustettu lehti on raportoinut erityisesti formula ykkösistä, mutta myös muista kansainvälisistä kilpasarjoista.

F1 Racing keskittyy nimensä mukaisesti vain moottoriurheilun kuninkuusluokkaan. Lehti näki päivänvalonsa 1996, mutta se kasvoi jo muutamassa vuodessa kansainvälisesti satoja tuhansia tilaajia keränneeksi aikakausilehdeksi.

F1 Racing on tuttu monille suomalaisillekin F1-faneille. Lehti ilmestyi suomenkielisenä versiona 1998-2003.

Nyt molemmat lehdet ovat kokemassa kuitenkin kovan kohtalon laskeneiden tilaajamäärien johdosta. Lehdet aiemmin omistukseensa hankkinut alan jättiläinen Motorsport Network on lopettamassa molempien lehtien julkaisemisen vuoden päätteeksi. Virallista vahvistusta asialle odotetaan tämän viikon aikana.

Autosportin levikin raportoidaan pudonneen puoleen kymmenen vuoden takaisesta. Myös F1 Racing on vain kalpea varjo vuosituhannen vaihteen itsestään, jolloin lehden tilaajakanta oli satojatuhansia moottoriurheilufaneja.

Kumpikaan julkaisu ei ole pystynyt vastaamaan lehtipainoksellaan nykyajan, lähinnä internetin luomiin haasteisiin.

Autosportin suositut nettisivut jatkaisivat kuitenkin toimintaansa tuttuun tapaan. Sen sijaan F1 Racingin kohtalo on synkempi, sillä kyseiselle brändille ei oltaisi löytämässä minkäänlaista tulevaisuutta.