Kimi Räikkösen ensimmäinen Japanin GP päättyi hurjaan kolariin – toisen kuskin hengenlähtö senttien päässä

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen debyyttikausi 2001 oli väkevä, mutta se päättyi suureen rysäykseen, jossa oli aineksia paljon nähtyä vakavampaan.

Räikkösen Sauberin takajousitus petti nopeavauhtisessa Dunlop-mutkassa, sysäten sekä suomalaisen että hänen takanaan ajaneen Jordanin Jean Alesin rajusti seinään. Viimeistä F1-kisaansa ajanut ranskalaiskonkari oli tapauksessa erittäin onnekas, sillä Räikkösen auto pyörähti seinäosuman jälkeen Jordanin ohjaamon yli vain senttien päässä Alesin päästä. On sanomattakin selvää, että osuma kypärään olisi saattanut päättää oman aikakautensa suosikkikuljettajan uran nyt nähtyä surullisemmin.

Tämä ja kymmenet muut Japanin GP:n tarinat tähdittävät Paalupaikka-podcastin tuoreinta jaksoa, jossa SuomiF1-sivuston toimittaja Juuso Taipale käy lävitse kilpailun värikästä historiaa. Mestaruuksia on ratkottu Fujissa ja Suzukassa sekä kolarein että ohituksin, mutta ei juuri koskaan ilman draamaa.

Alesin ja Räikkösen hurja vaaratilanne on vain yksi luku kilpailun värikkäässä historiassa. Onneksi mitään ei sattunut, mutta tapaus ansaitsee silti tulla muistetuksi.

Kuuntele Paalupaikka-podcastin jakso alta tai Spotifystä. Kauden 2001 kisa otetaan käsittelyyn ajassa 25:45. Historia-osuus alkaa kohdasta 11:30.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!