Jokaisen rallifanin unelmien kauppakohde on tullut huutokaupattavaksi. Henri Toivoseen aina ja ikuisesti liitettävä legendaarinen Lancia Delta S4 huutokaupataan, arvolleen sopivaan lähtöhintaan.

Brittiläisen Sotheby’s -huutokauppakamarin kauppaama tuote on kauden 1985 RAC-rallin voittoauto, jolla Toivonen ajoi uransa toisen MM-osakilpailuvoiton. Kyseessä oli myös auton ensimmäinen kilpailu rallin MM-sarjassa, Lancian päivitettyä legendaarisen takaveto 037:n nelivetoiseen hirmuun.

Huutokauppa lähtee liikkeelle hurjaan 800 000 euron hintaan. Hinnalle on totisesti katetta, pidetäänhän S4:ää lajin historian kenties hurjimpana kapistuksena. Tuplaturbolla varustettu auto oli kuin F1-auto soraisilla metsätaipaleilla. Siitä irtosi tiettävästi kisaolosuhteissa parhaimmillaan jopa yli 500 hevosvoimaa, autolla ollessa painoa vain 890 kilogrammaa. Turvallisuus oli valitettava sivuseikka auton suunnittelussa, sen sai rallikansa myöhemmin kokea.

Toivonen voitti autolla myös kauden 1986 avausrallin Monte Carlossa, mutta toukokuussa hän menehtyi samalla automallilla Korsikan MM-rallissa tapahtuneessa karmeassa onnettomuudessa. Samassa onnettomuudessa menehtyi myös Toivosen kartturi Sergio Cresto.