Hurja huhu: Alfa Romeo jättämässä F1-sarjan – miten käy Kimi Räikkösen?

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeo on aikeissa jättää F1-sarja, uutisoi kokenut F1-toimittaja Joe Saward kolumnissaan.

Varikon yhtenä kokeneimmista toimittajista tunnettava Saward kirjoittaa motorsportweekin kolumnissaan pelkäävänsä italialaismerkin olevan lähtökuopissa, liityttyään takaisin F1-karkeloihin vain hetki sitten.

Alfa Romeo palasi takaisin omalla nimellään F1-sarjaan viime kaudella lähes 25 vuoden poissaolon päätteeksi. Talli on säväyttänyt, mutta tuloskäyrä ei ole lähtenyt radikaaliin nousuun.

Talliin pestattu Kimi Räikkönen ajoi alkukaudesta lukuisia erinomaisia kilpailuja, mutta tallin suorituskyky on romahtanut dramaattisesti kauden edetessä. Tällä hetkellä Alfa Romeo on valmistajien sarjassa kahdeksantena.

Sawardin mukaan italiaismerkin ongelmat liiketoiminnassaan ovat saaneet sen harkitsemaan uusiksi F1-talliaan.

– Alfa Romeolla ei mene tällä hetkellä vahvasti autojen myynnissä, ja on todennäköistä, ettei se jatka yhteistyötään Sauberin kanssa kauden 2020 jälkeen. Se tarkoittaa sitä, että omistajien täytyy etsiä uusi kumppani tulevaisuutta ajatellen, Saward kirjoittaa.

Alfa Romeo ei omista F1-tallia, vaan mutkikas vyyhti yhdistyy Islero-nimiseen sijoitusyhtiöön, joka pitää hallussaan tallin toimintaa pyörittävää Sauberia.

Sawardin mukaan yhteistyö Ferrarin kanssa ei ole osoittautunut odotetunkaltaiseksi menestystarinaksi. Vahvasta yhteistyöstä huolimatta Alfa Romeo kokee saavansa yhteistyösopimuksesta vain vähän hyötyä. Lisäksi tallin johtoa repivät sisäiset riidat, jotka ovat Sawardin mukaan myrkyttäneet ilmapiirin, vaikka ulkoisesti kaikki on kunnossa.

Saward esittää kirjoituksessaan epäilyksen Sauberin hakeutumisesta jonkun muun, todennäköisesti Hondan yhteistyökumppaniksi tulevaisuudessa. Japanilaismerkkiä yhteistyö saattaisi kiinnostaa, jos se avaisi väylän tuoda japanilainen F1-kuski sarjaan.

Toinen vaihtoehto on toisen rahakkaan yhteistyökumppanin löytäminen, tai omistajaportaan oma suuri taloudellinen panostus talliin.

Räikkösellä on sopimus kaudesta 2020, joka on myös Alfa Romeon viimeinen sopimusvuosi tallin kanssa.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.