Hondan moottoriurheilujohtajan Toyoharu Tanaben mukaan Toro Rosso ja Red Bull saivat autoistaan irti lupaavan hyvin vauhtia Suzukan harjoituksissa. Kehuja sai myös energiajuomayhtiön kilpuria testannut maanmies Naoki Yamamoto.

Perjantain harjoitukset saivat tavallista suuremman painoarvon Japanissa poikkeusolojen vuoksi. Lauantaiksi suunnitellut aika-ajot ja harjoitukset jouduttiin peruuttamaan Hagabis-taifuunin vuoksi.

Poikkeavista olosuhteista huolimatta Honda-vetoisten kilpurien vauhti näytti kelvolliselta Suzukan radalla.

Vielä tavallistakin erityisempi päivä oli Super Formula -kuski Yamamotolle, joka pääsi ensi kertaa urallaan F1-auton rattiin.

Miehen ajo-otteet vakuuttivat Honda-johtajaa, jolle työskentely toisen japanilaisen kanssa oli mielekästä vaihtelua.

– Oli harmi, etteivät pitkään viikonloppua odottaneet japanilaiset fanit päässeet näkemään ajoja. Tämä on harmi meillekin kotikisamme kannalta, mutta turvallisuuden on tultava aina ensin. Ensimerkit ovat lupaavia kummallekin tallillemme, jotka näyttivät kilpailukykyisiltä, Tanabe analysoi.

– Naoki Yamamoto, joka ajoi F1-autoa ensi kertaa teki hyvää työtä ja tarjosi hyödyllistä palautetta insinööreille. Henkilökohtaisesta näkökulmastani oli mukava työskennellä japanilaisen kuskin kanssa F1:ssä puhuen japania, moottoripomo iloitsi.