Ex-kuski valitteli F1:n ongelmaa Saksassa – vaatii suurta muutosta: ”Meillä ei ole mitään”

© Kuva: Getty Images

Entinen kilpakuljettaja Christian Danner peräänkuuluttaa F1-sarjalta ponnistuksia Saksan GP:n palauttamiseksi kisakalenteriin.

Perinteikkääksi kilpailuksi muodostunut Hockenheim jää ensi vuonna pois kuninkuusluokan maailmankiertueelta.

Hockenheimin kisajärjestäjät eivät päässeet yhteisymmärrykseen F1-sarjan omistajayhtiön Liberty Median kanssa kisan rahoituksesta.

Saksalaisilla on ollut vaikeuksia löytää tarpeeksi rahaa alati kallistuvan F1-sirkuksen isännöintiin. Tilannetta ei helpota lainkaan se, ettei taloudellista tukea heru Saksan valtiolta.

Konkaripilotti Dannerin mukaan ongelman ydin piilee valtiollisen tuen puutteessa. Saksan F1-kisan tulevaisuus lepää yksityisen rahan varassa.

– Se fakta, ettei Hockenheim pysty tekemään sopimusta samoilla ehdoilla kuin Azerbaidzhan tai Abu Dhabi on päivänselvää kaikille, saksalainen latasi t-online-julkaisulle.

– Emme voi myöskään unohtaa, että Saksassa valtio tukee jalkapalloa, jalkapalloa ja jalkapalloa. Minulla ei ole mitään jalkapalloa vastaan, mutta moottoriurheilu on laji, jonka täytyy rahoittaa itsensä, Danner perusteli.

– Kuka maksaa laskun Abu Dhabissa? Hallitus. Hanoissa? Valtio. Jopa katalaaneilla on budjetissa tilaa F1-kisalle ja ranskalaiset käyttävät EU-tukea. Me olemme ainoat, jotka seisoskelemme täällä sanoen ”meillä ei ole mitään”, veteraanikuski motkotti.

 


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!