Entinen kilpakuljettaja Christian Danner peräänkuuluttaa F1-sarjalta ponnistuksia Saksan GP:n palauttamiseksi kisakalenteriin.

Perinteikkääksi kilpailuksi muodostunut Hockenheim jää ensi vuonna pois kuninkuusluokan maailmankiertueelta.

Hockenheimin kisajärjestäjät eivät päässeet yhteisymmärrykseen F1-sarjan omistajayhtiön Liberty Median kanssa kisan rahoituksesta.

Saksalaisilla on ollut vaikeuksia löytää tarpeeksi rahaa alati kallistuvan F1-sirkuksen isännöintiin. Tilannetta ei helpota lainkaan se, ettei taloudellista tukea heru Saksan valtiolta.

[readmore from=”saksan gp”]

Konkaripilotti Dannerin mukaan ongelman ydin piilee valtiollisen tuen puutteessa. Saksan F1-kisan tulevaisuus lepää yksityisen rahan varassa.

– Se fakta, ettei Hockenheim pysty tekemään sopimusta samoilla ehdoilla kuin Azerbaidzhan tai Abu Dhabi on päivänselvää kaikille, saksalainen latasi t-online-julkaisulle.

– Emme voi myöskään unohtaa, että Saksassa valtio tukee jalkapalloa, jalkapalloa ja jalkapalloa. Minulla ei ole mitään jalkapalloa vastaan, mutta moottoriurheilu on laji, jonka täytyy rahoittaa itsensä, Danner perusteli.

– Kuka maksaa laskun Abu Dhabissa? Hallitus. Hanoissa? Valtio. Jopa katalaaneilla on budjetissa tilaa F1-kisalle ja ranskalaiset käyttävät EU-tukea. Me olemme ainoat, jotka seisoskelemme täällä sanoen ”meillä ei ole mitään”, veteraanikuski motkotti.