Entinen McLarenin tallipomo Ron Dennis pyysi kilpailijoiltaan Brawn GP:ltä dataa aerodynamiikkatesteistään, paljastaa tallin entinen toimitusjohtaja Nick Fry.

Kausi 2009 lähti McLarenilla täysin väärällä jalalla liikkeelle. Vaikka alla oli Lewis Hamiltonin ensimmäinen maailmanmestaruus, vaikutti brittitallin suorituskyky vaarallisen heikolta.

Epätoivossaan silloinen tallijohtaja Dennis päätti lähestyä MM-kamppailua johtanutta Brawn GP:tä ja pyytää suoraan tietoja autonsa käytöksestä tuulitunnelissa.

Poikkeuksellinen pyyntö yllätti Brawn-pomo Fryta, jonka uuden kirjan mukaan Dennis avautui rehellisesti MP4-24-kilpurinsa teknisistä vaikeuksista.

– Haluaisin pyytää palvelusta. Automme kori on alisuorittanut pahasti, kuten olette epäilemättä huomanneet. Insinöörini sanovat aerodynaamisen pakettimme olevan täysin kohdillaan. Ongelma on vain se, etten usko heitä, McLaren-jehu perusteli pyyntöään.

[readmore from=”mclaren”]

Dennis halusi tietää, millaista dataa Brawn oli saanut autonsa aerodynaamisestä suorituskyvystä.

Vaikka McLaren oli saanut vain kaksi vuotta sitten rankat sakot Ferrarin tekniikan vakoilusta, Fry päätti suostua pyyntöön.

– Hän pyysi salaista dataa automme käytöksestä tuulitunnelissa. Nuo tiedot ovat Formula 1:n kruununjalokiviä. Kilpailevan tallin aerolukujen tiedustelu ei ole kovin normaali kysymys. Hänen pyyntönsä koski kuitenkin automme suorituskykyä, eikä sen designia tai teknisiä yksityiskohtia, Fry muisteli.

Fry kertoi ratkaisuunsa vaikuttaneen Dennisin aiempi rehtiys hyväksyessään Brawnin Mercedeksen toiseksi asiakastalliksi.

– Hän oli suureksi avuksi antaessaan meidän käyttää Mercedeksen moottoreita. Hän suostui siihen, vaikka hänellä oli Mercedeksen pääasiakkaana veto-oikeus estää Mercedestä liittoutumasta kenenkään muun tallin kanssa, formulakonkari kiitteli.