Suomalaisen F1-historian merkkipäivä – Keke Rosbergista tuli maailmanmestari!

© Kuva: Getty Images

25. syyskuuta vuonna 1982 formulamaailma sai uuden maailmanmestarin. Suomalaisittain päivä on merkittävä, nappasihan tittelin Keke Rosberg.

Williamsia kuljettanut suomalaiskuljettaja vei nimiinsä dramaattisen ja monien kirjoissa historian ikimuistoisimman F1-kauden mestaruuden nimiinsä 44 pisteen saaliillaan. Rosberg voitti kauden aikana vain yhden kilpailun, mutta miehen ja auton valttina oli tasaisuus ja luotettavuus. Williams-Cosworth ei ollut turbokoneisiin luottaneiden vastustajiensa veroinen, mutta pisteet jaetaan vanhan viisauden mukaan vasta ruutulipulla.

Peräti 11 kuljettaja ajoi voittoon kauden aikana, eikä kukaan ottanut useampaa kuin kahta ykkössijaa.

Kausi muistetaan suurista tragedioista. Alkukaudesta F1-maailma menetti Gilles Villeneuven, myöhemmin myös Ricardo Palettin. Didier Pironin matka kohti mestaruutta katkesi puolestaan hurjaan ulosajoon Saksan GP:n aika-ajoissa.

Kausi 1982 nosti paitsi Rosbergin, myös Suomen kertaheitolla autourheilumaailman huipulle. Sieltä emme ole sen jälkeen tulleet alas.

LUE MYÖS: ”Keke Rosberg tumppasi tupakan, laittoi kypärän päähänsä ja ajoi F1-historiaa” – brittitoimittaja muistelee suomalaislegendaa SuomiF1-sivustolle

LUE MYÖS: SuomiF1 TOP10: Kaikkien aikojen F1-kaudet, osa 2: Ykkösenä ikimuistoinen kausi, jollaista ei toivoisi enää koskaan nähtävän

LUE MYÖS: Gilles Villeneuven kuoleman järkyttävä tarina – tallikaverin ruma temppu sai F1-legendan raivostumaan


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!