Mika Salon F1-ura jäi tilastojen valossa vaisuksi, sillä suomalaiskuski jumiutui vuosiksi häntäpään Tyrrell-talliin, vaikka parempiakin ottajia olisi ollut. Luotto miehen manageriin ei kuitenkaan horjunut missään vaiheessa.

Tänään ilmestyvässä Salon elämäkerrassa Mika Salo – elämäni (Readme) 110 GP-startin mies käy lävitse värikästä uraansa kertoen lukuisia ennenkuulumattomia tarinoita.

[readmore from=”salo mika”]

Salo oli jo vakiinnuttanut asemansa formula ykkösissä, kun manageri Mike Greasley oli neuvotellut suomalaiselle monivuotisen sopimuksen Tyrrellin kanssa. Vaikka sopimuksesta oli myös haittaa, se esimerkiksi esti Ferrari-siirron 1996, takasi se Salolle paikan F1-sarjassa.

Greasleyn elämä sai traagisen käänteen 1995, kun vakava aivoverenvuoto muutti miehen elämän pysyvästi.

– Mike oli managerina todella pätevä mies, mutta sitten iski se aivoverenvuoto, kun olimme päässeet alkuun Tyrrellillä. Miken vaimo Sue Greasley soitti ja kertoi minulle, mitä oli tapahtunut.. Kaikki jättivät hänet saman tien. Olin ainoa, joka jäi Miken kuljettajaksi. Päätin, etten vaihda managerifirmaa, sillä kyllä ne sen pystyvät hoitamaan edelleen.

Sue Greasley otti suurempaa roolia Salon managerina, mutta ennen kaikkea Salon lojaalius Greaslyjä kohtaan palkittiin Bernie Ecclestonen toimesta.

F1-sarjan itsevaltias arvosti Salon toimintatapaa, tarjoten Salolle myös omaa apuaan. Kyseen ollessa F1-sarjan vaikutusvaltaisimman henkilön, oli siitä valtavaa apua.

– Bernie toimi sitten siinä välissä taustallani. Sillä tavalla lojaalius palkittiin, kun en lähtenyt mihinkään säätämään mitään muuta. Jäin siihen niiden kanssa, ja Bernie auttoi minua sopimusten kanssa.

Ecclestone saattoi olla avainasemassa esimerkiksi Salon Ferrari-siirrossa kaudella 1999.