Michael Schumacherin ex-tallipomo arvosteli F1-legendan perheen vaitonaisuutta – ”Se on sääli”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen F1-tallin entisen toimitusjohtajan Nick Fryn mielestä Michael Schumacherin perheen tulisi kertoa formulakonkarin terveydentilan kehityksestä miehen faneille.

Seitsenkertainen maailmanmestari Schumacher on toipunut jo vuosien ajan päävammastaan, jonka hän kärsi lasketteluonnettomuudessa. Vaikka F1-ikonin vaiheista onkin kerrottu ajoittain julkisuuteen, on saksalaisen perhe pysynyt ymmärrettävästi melko vaitonaisena hänen terveydestään.

 

Schumacherit ovat pitäneet kiinni yksityisyydestään. Kuskilegendan entisen esimiehen mukaan parempi vuorovaikutus faneihin olisi silti paikallaan.

– Corinna (Schumacherin vaimo) ja hänen perheensä ovat kontrolloineet todella tiukasti tietoja hänen voinnistaan, mikä on mielestäni sääli, Fry harmitteli Racefans-sivuston haastattelussa.

– On miljoonia ihmisiä, jotka pitävät aidosti Michaelista. Ihmiset haluaisivat tietää hänen tilastaan, sillä he ovat uteliaita ja he todella välittävät hänestä.

Fry perusteli kantaansa myös sillä, ettei Schumacherin hoitoon käytettyjä menetelmiä kannattaisi hänen mielestään pimittää muilta kohtalontovereilta.

– Käsittääkseni Michaelin perhe on kyennyt antamaan hänelle kotiinsa rakennetussa hoitolaitoksessa parasta hoitoa, mitä rahalla saa. Olen varma, että siellä on kehitetty tekniikoita ja terapioita, jotka voisivat auttaa muitakin.

– Olisi avuliasta hänen perheeltään jakaa, kuinka he ovat toimineet tämän haasteen kanssa. Monet ihmiset ovat vastaavassa tilanteessa ja voisivat varmaan kokea tuollaisen kokemuksen kuulemisen hyödylliseksi, Mercedes-veteraani pohti.