Formulakuski Jordan King muisteli lämmöllä lauantaina Belgian F2-kisassa traagisesti menehtynyttä kilpakumppaniaan Anthoine Hubertia.

Autourheilun maailma joutui järkyttymään pahimman kerran vuosiin Span Formula 2 -kilpailussa satuttua onnettomuuksista pahin mahdollinen.

Vain 22-vuotias Hubert joutui osalliseksi joukkokolaria, jossa oli vauhtia jopa 170 mailia tunnissa. Ranskalainen kiidätettiin pikavauhtia sairaalaan, jossa hän kuoli myöhemmin lauantaina vammoihinsa.

Hätkähdyttävä onnettomuus shokeerasi koko Span varikkoa ja formulakansaa ympäri maailmaa. Hubertia vastaan kisanneella Kingillä oli vaikea pukea järkytystään tapahtumasta sanoiksi.

[readmore from=”hubert anthoine”]

– On vaikea löytää sanoja oltuani kirjaimellisesti vain metrien päässä siitä tilanteesta. Hän oli ehdottomasti yksi varikon hyviksistä ja kaikki tulevat kaipaamaan häntä kovasti. Minä tulen ehdottomasti kaipaamaan häntä vastaan kisaamista, brittipilotti taivasteli BBC:n haastattelussa.

– Olemme saapuneet maaliin muutamissa kisoissa lähes vierekkäin. Hänellä oli aina mahtava hymy kasvoillaan ja hän kätteli aina mielellään kisan jälkeen minua, King muisteli.

– Puhuin hänen kanssaan vain kolme tai neljä tuntia ennen kisaa. Olimme itse asiassa Formula 1:n fanialueella. Ajoimme paria fania vastaa kilpaa Playstation-pelissä. Meillä oli aika hyvä kisa pelissä, joten se varmaan jää mieleeni pitkäksi aikaa, englantilainen sanoi.

Lähde: BBC