Niko Kari, kuten koko moottoriurheilumaailma, haluaa unohtaa viikonlopun tapahtumat Belgiassa mahdollisimman nopeasti. Spa-Francorchamps ei tarjonnut tänä vuonna Formula 3 -sarjan suomalaiskuskille ilonaiheita.

[readmore from=”hubert anthoine”]

Moottoriurheilumaailma näytti viikonloppuna nurjat puolensa. Formula 2 -sarjassa nähtiin valitettava onnettomuus, jonka seurauksena ranskalaiskuljettaja Antoine Hubert menehtyi.

Viime kaudella GP3-sarjan mestaruuden voittanut 22-vuotias Hubert oli Karille paitsi kilpakumppani, myös ystävä.

– Antoine oli minulle todella hyvä kaveri. Hän oli aina reilu ja ystävällinen varikolla, mutta radalla kova vastus. Tämä oli vaikea viikonloppu autourheilulle. Laji on vaarallinen, mutta sen kanssa on elettävä. Moni ei aina sitä ymmärrä, että me kuljettajat riskeeraamme henkemme ajaessamme kilparadoilla, Kari muistutti lajin vaaroista.

Omasta suorituksestaan Belgiassa Trident-tallin suomalaiskuljettaja ottaa rehdisti vastuun.

– Aika-ajoissa sattui pieni virhe, ja sen takia oikeastaan ainoa iskunpaikka meni pieleen. Se virhe tuli pahaan paikkaan, ja siitä kärsin kovasti, ruutuun 21 jäänyt suomalainen totesi rehdisti.

Takaa pisteille nouseminen on F3-sarjassakin ohitusten ollessa kortilla vaikeaa, eikä Karin viikonloppua ainakaan auttanut sunnuntaina iskenyt elektroniikkavika, joka päätti matkanteon jo ensimmäisille kierroksilla.

Kari aikoo pyyhkiä Span mielestään nopeasti. Siihen on syytäkin, sillä F3-sirkus kisaa jo tulevana viikonloppuna Italian Monzassa.

– Monzassa aika-ajot täytyy saada onnistumaan. Auto on hyvä, Kari toteaa.