Tältäkö F1-autot näyttävät 2021? Suojakupu Haloon, ilmanohjaimista eroon…Autosport esitti oman tyylikkään arvionsa

© Kuva: Getty Images

F1-autot tulevat muuttumaan kauden 2021 sääntömuutosten myötä. Ongelma on siinä, ettei kukaan tiedä vielä, miltä autot tulevat todellisuudessa näyttämään.

Eri hahmotelmista huolimatta sääntöjä ei ole lyöty vielä virallisesti lukkoon. Yleisenä konsensuksena autoista halutaan tehdä ominaisuuksiltaan kilvanajoa helpottavia. Pääkohtana downforcen määrää ja aerodynaamista suorituskykyä halutaan vähentää.

Autosport laati tiedossa olevien muutosten pohjalta oman versionsa tulevan auton ulkonäöstä. Autossa on paljon samaa nykypäivän autoon verrattaessa, mutta muotoilu on aiempaa virtaviivaisempaa ja sulavampaa. Siivekkeet ovat yksinkertaisemmat ja Halo-suojakaari on saanut ylleen Aeroscreen-suojakuvun. Tämä luo kuskeille lisäsuojaa pieniltä irto-osilta, tutun Halon antaessa turvan isommilta kappaleilta.

Lisäksi Autosportin konseptissa auton keskellä olevista ilmanohjaimista on luovuttu kokonaan. Tätä nykyä siivekkeiden ohella tärkeimmiksi aerodynaamisiksi osiksi noussut elementti maksaa talleille mansikoita, ollen pääroolissa ”likaisen ilman” aiheuttamissa ongelmissa.

Kun ilmanohjaimet poistetaan kokonaan, vähenee likaisen ilman merkitys huomattavasti.

Katso Autosportin video alta tai tästä.