Pelottava onnettomuus sai formulatähdet tukkanuottasille – entinen F1-kuski syntipukkina

© Kuva: Getty Images

IndyCar-kuljettajat ovat ottaneet poikkeuksellisen vahvasti kantaa toistensa tekemisiin eilisen Poconon joukkokolarin jälkeen. Syyllisyyden viittaa puetaan Takuma Saton niskaan.

Entinen F1-kuski oli yksi viidestä avauskierroksen hurjassa joukkokolarissa mukana olleista. Lue lisää ja katso video tilanteesta täältä.

Poconon rata on osoittanut vaarallisuutensa, viime vuonna Robert Wickens loukkaantui vastaavanlaisessa tilanteessa vakavasti, ja Justin Wilson menehtyi radalla 2015. Tämän huomioon ottaen kuljettajien tunteiden käyminen kuumana jälleen yhden vakavan onnettomuuden jälkeen on ymmärrettävää.

Saton kiilausliike kovassa vauhdissa kohti Alexander Rossia ja Ryan Hunter-Reayta tuomittiin selostamossa ja kotikatsomoissa, mutta japanilainen esitti Twitterissä puolustuksensa.

Indy500-voittaja julkaisi kuvasarjan, jolla hän perusteli Rossin oman liikkeen aiheuttaneen tilanteen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Rossi ei hyväksynyt tätä väitettä. Hän twiittasi itse oman versionsa, syyttäen Saton kiilanneen hänet kohti Hunter-Reayta. Amerikkalaiskuski sai tukea väitteilleen kollegoiltaan. Sage Karam huomioi, ettei Rossi muuta rattinsa asentoa missään vaiheessa, mikä sysäisi vastuun Satolle.