IndyCar-kuljettajat ovat ottaneet poikkeuksellisen vahvasti kantaa toistensa tekemisiin eilisen Poconon joukkokolarin jälkeen. Syyllisyyden viittaa puetaan Takuma Saton niskaan.

Entinen F1-kuski oli yksi viidestä avauskierroksen hurjassa joukkokolarissa mukana olleista. Lue lisää ja katso video tilanteesta täältä.

Poconon rata on osoittanut vaarallisuutensa, viime vuonna Robert Wickens loukkaantui vastaavanlaisessa tilanteessa vakavasti, ja Justin Wilson menehtyi radalla 2015. Tämän huomioon ottaen kuljettajien tunteiden käyminen kuumana jälleen yhden vakavan onnettomuuden jälkeen on ymmärrettävää.

Saton kiilausliike kovassa vauhdissa kohti Alexander Rossia ja Ryan Hunter-Reayta tuomittiin selostamossa ja kotikatsomoissa, mutta japanilainen esitti Twitterissä puolustuksensa.

Indy500-voittaja julkaisi kuvasarjan, jolla hän perusteli Rossin oman liikkeen aiheuttaneen tilanteen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Takuma Sato

@TakumaSatoRacer
I feel I need to say a word. I’m sorry I was involved with @AlexanderRossi for the championship. Looks like he was squeezed both Ryan and I, and if you reference seams, Alex clearly moved up. We all racing very close and unfortunately we made contact.

Rossi ei hyväksynyt tätä väitettä. Hän twiittasi itse oman versionsa, syyttäen Saton kiilanneen hänet kohti Hunter-Reayta. Amerikkalaiskuski sai tukea väitteilleen kollegoiltaan. Sage Karam huomioi, ettei Rossi muuta rattinsa asentoa missään vaiheessa, mikä sysäisi vastuun Satolle.

Alexander Rossi

@AlexanderRossi
I think you’ll find that if you watch the video, it was you moving down trying to get ole Scotty D’s tow which caused this whole situation. 🤦🏻‍♂️🤷🏻‍♂️ #tryagain

Takuma Sato

@TakumaSatoRacer
I feel I need to say a word. I’m sorry I was involved with @AlexanderRossi for the championship. Looks like he was squeezed both Ryan and I, and if you reference seams, Alex clearly moved up. We all racing very close and unfortunately we made contact.