Valtteri Bottaksen mukaan WRC-kilpurin testaaminen ja osallistuminen Lapin arktiseen ralliin oli juuri kaivattua vaihtelua stressaavan F1-arjen keskelle.

Mercedeksen F1-tallin suomalaistähti osallistui tammikuussa formuloiden talvitauolla rallin SM-sarjan Arctic Rally -kilpailuun.

Lapin hankien keskellä kaahailu innosti Bottas toden teolla. Täysillä ralliauton piiskaamisesta nauttinut F1-kuski ylsi kisassa jopa viidenneksi.

Ajamisessa näkyi ilo, joka tuli Bottaksen mukaan suoraan sydämestä. Kilpailu täysin vailla paineita teki ihmeitä vaikean ja epäonnisen formulakauden jälkeen.

[readmore from=”bottas valtteri”]

– Se oli suunnitelmana, tehdä jotain täysin erilaista hyvin vuoksi. Se oli ensimmäinen rallini koskaan ja minulla oli vain kaksi testipäivää sitä ennen, joten sen puoleen se meni todella hienosti ja nautin siitä kovasti, suomalainen hehkutti Formula1.com-sivustolle.

– Löysin taas rakkauden ajamista kohtaan. Teen itse asiassa yhä muutamia testipäiviä ralliautolla silloin tällöin. Suunnitelmissani on ajaa enemmänkin tulevaisuudessa. Minulle siinä on kyse pelkästä hauskanpidosta. Se on todella nautinnollista, Bottas kehui.

Ero pienempien kotimaisten rallikisojen ja F1-sirkuksen välillä on kuin yöllä ja päivällä.

– Näissä pienissä tapahtumissa ja testipäivissä ei ole mitään politiikkaa tai muutakaan, se on vain puhdasta ajamista, nautiskelua ja vauhdin etsimistä, Mercedes-pilotti arvioi.