Porschen Formula E -tallin kuskin André Lottererin mukaan Mercedeksen ja oman työnantajansa strategioiden välillä on mielenkiintoisia eroja.

Formula 1 -sarjaa vuosikausia ylivoimaisesti hallinnut Mercedes päätti ottaa hypyn tuntemattomaan ja liittyä sähköformuloiden mestaruussarjaan tänä vuonna.

Aivan täysin uusi valloitus Formula E kuitenkaan todellisuudessa saksalaisille ole, vaikka moni olisi saattanutkin tässä uskossa elää.

Mercedes ehti opiskella sarjan lainalaisuuksia jo hetken aikaa Daimler-konsernin tukeman HWA-tallin kautta.

[readmore from=”formula e”]

Autojätin suurimpiin kilpailijoihin kuuluvan Porschen taktiikka oli taas päinvastainen – sarjaan hypättiin suoraan syvään päähän ilman peruskurssia.

Lottererin mukaan veto luonnistui Porschen hybridiautojen kokemuksella, jota kartutettiin vuosien ajan muun muassa Le Mansissa WEC-kestävyyssarjan LMP1-luokassa.

– Mercedeksen täytyi tehdä niin, sillä he eivät kisanneet hybrideillä Le Mansissa ja heidän tarvitsi oppia enemmän sähköautoista. Tämä talli voi ottaa aika paljon tuosta elektronisesta teknologiasta ja oppia, kuinka hallita sitä, ranskalainen arvioi e-racing365-sivustolle.

– Nämä ovat kaksi erilaista lähestymistapaa. Kaikki muut on päihitettävä radalla, ei vain heitä, jotka ovat kotoisin samasta maasta. On kuitenkin mielenkiintoista, kuinka me kaikki olemme valmistautuneet kauteen, Lotterer mietiskeli.