Haas-pomo tyrmää formulalegendan pojanpojan F1-debyytin mahdollisuuden – ”Riskialtis vaihtoehto”

© Kuva: Getty Images

Haasin tallipomo Günther Steiner ei antaisi järin mielellään testikuskilleen Pietro Fittipaldille kisapilotin pestiä ensi vuodeksi.

F1-legenda Emerson Fittipaldin pojanpoika on ajanut jo hetken amerikkalaistallin reservi- ja kehityskuljettajana.

Amerikkalais-brasilialaisen kuskilupauksen mahdollisuudet ylennykseen kilpakuskiksi nousivat puheenaiheeksi formulakansan keskuudessa Haasin nykyisen kuskikaksikon tunaroitua koko kauden avauspuolikkaan.

Romain Grosjean ja Kevin Magnussen ovat koetelleet jatkuvilla mokillaan ja keskinäisillä yhteenotoillaan tallijehu Steinerin kärsivällisyyttä. Vähintään toisen odotetaan saavan lähtöpassit vuoden päätteeksi.

23-vuotiaan DTM-kuljettajan pestaaminen kisakuskiksi ei kuitenkaan innosta vakaammista suorittajista haaveilevaa Haas-jehua.

– Tänä vuonna McLaren otti riskin tulokkaan kanssa ja Lando Norris pärjäsi todella hienosti. Se voi kuitenkin mennä pieleenkin. Se on vaihtoehto, mutta riskialtis sellainen, Steiner sanoi Ekstra Bladet -lehdelle.

– Tallina voisimme kyllä tehdä sen. Kysymys on se, haluammeko tehdä sitä. Jos meillä olisi ollut tulokas tänä vuonna autossa, se ei olisi auttanut meitä eksyttyämme renkaidemme kanssa, tallijohtaja perusteli.

Lähde: Ekstra Bladet