Formula 1 -tuomaristoon kuuluva F1-mestari Alan Jones vihjaa jättävänsä pestinsä FIA:n leivissä.

Jones on tyytymätön suuntaan, johon moottoriurheilun kuninkuuslajin sääntökehitys on viimeisten vuosien aikana ajautunut.

– Olen hieman pettynyt Formula 1:een, mikä on johtanut siihen, että harkitsen vakavasti luopumista tuomaripestistäni, Jones sanoo Speed Cafelle.

Tuomaristoon kuuluu aina entinen kuljettaja, joka tuo näkökulmaa kuljettajankin puolelta. Jonesin mukaan tämä ei kuitenkaan enää nykyisillä säännöillä toteudu.

– He antavat sääntökirjan, jossa sivulla viisi, kappaleessa kolme, rivillä neljä sanotaan, että tällainen rangaistus on annettava, jos akusta irtoaa johto. Tuomarin pitäisi olla siellä käyttämässä myös omaa harkintaa, Jones muistuttaa.

– Mitä järkeä on pitää entistä kuljettajaa tuomaristossa, jos heille ei voi sanoa, että pidin tilannetta kilvanajona? Jones kyseenalaistaa FIA:n sääntökirjaa.

F1-tuomariston tiukka linja kisatilanteissa on aiheuttanut paljon porua tällä kaudella. Etenkin Sebastian Vettelin saama rangaistus Kanadan GP:ssä Lewis Hamiltonin blokkaamisesta sai Vetteliltä sekä sarjan faneilta paljon kritiikkiä.