Emma Kimiläinen sijoittui toiseksi W Series -sarjan päätösosakilpailussa Brands Hatchissa. Voiton lisäksi jännittävässä kilpailussa katseet seurasivat tiiviisti mestaruustaistelua.

[readmore from=”w series”]

Neljännestä ruudusta startannut Kimiläinen ja Alice Powell ottivat tuntuvan etumatkan muihin kaksikon noustua kisan kärkisijoille, kunnes turva-auto pyyhki lähes kymmenen sekunnin etumatkan. Kaksikko karkasi kuitenkin uudelleen porukalta uusintalähdössä, mutta Kimiläinen ei onnistunut löytämään tietä Powellin ohi. Voittomarginaali oli lopulta puoli sekuntia.

Kärkikaksikon takana sarjan mestaruudesta taistelleet Jamie Chadwick ja Beitske Visser kävivät omaa kamppailuaan tittelistä ja kisan kolmossijasta. Chadwick menetti paalupaikkansa suoman edun kisassa. Vaikka Visser nousi edelle kilpailun loppuhetkillä, ei se riittänyt pistejohtoon siirtymisessä. Näin ollen Chadwickistä tuli W Series -sarjan ensimmäinen mestari jännittävien vaiheiden jälkeen.

Kimiläisen mestaruushaaveet kariutuivat alkukaudesta tapahtuneen loukkaantumisen ja kahden kisan väliinjätön myötä. Suomalainen osoitti nopeutensa palattuaan sairaslomalta takaisin. Brands Hatchia edeltäneen Assenin osakilpailun Kimiläinen voitti.