Varikkosuoralla tunaroinut kuski edustamaan F1-pilotteja sääntöpalaverissa

© Kuva: Getty Images

Haasin F1-tallin kuljettaja Romain Grosjean edustaa kuljettajien puolta seuraavassa palaverissa F1-sarjan ja FIA:n kanssa formuloiden tulevista säännöistä.

Kuninkuusluokan tulevaisuus on jälleen suurennuslasin alla Genevessä, jossa lajiliitto FIA tapaa sarjan johtajiston, tallien sekä kuljettajien kanssa 23. heinäkuuta.

Asialistalla ovat vuoden 2021 suuret sääntöuudistukset, joihin on kerrottu kuuluvan muun muassa budjettikatto, uusia aerodynamiikkasääntöjä sekä jälleen yksi moottoriuudistus.

Saatuaan hyvää palautetta kuskeilta FIA ja F1 päättivät kutsua heitä palavereihin jatkossakin.

Tällä kertaa vastuuta hoitaa ranskalaispilotti Grosjean, joka on myös yksi GPDA:n, eli F1-kuskien yhdistyksen johtajista.

Miehen oli tarkoitus osallistua jo ensimmäiseen kokoukseen Ranskassa, mutta joutui jättämään sen väliin murtovarkaiden iskettyä hänen kotiinsa.

Grosjeanin mukaan kuljettajien yhdistyksellä on omat tavoitteensa, joita se pyrkii nostamaan esille sääntöpalaverissa.

– Meillä on oma agendamme ja aiheet, joista halusimme keskustella. Sen me tuomme sinne. Pidämme homman yksinkertaisena. Neljä tai viisi pointtia, jotka ovat hyvin selkeitä ja suoraviivaisia. Tiedämme, mitä haluamme, Haas-kuski avasi Motorsportille.

Grosjeanin kisaviikonloppu Britanniassa alkoi odotettua epäonnisemmin ranskalaisen pyöräytettyä autonsa ympäri varikkosuoralla perjantain harjoituksissa.  Ranskalaisen auton toinen siipi rikkoutui tilanteessa.

Lähde: Motorsport