Uusi valmistaja valmiina liittymään F1-sarjaan – ratkaisu riippuu Hondan päätöksestä

© Kuva: Getty Images

Autoyhtiö Aston Martin on tarvittaessa valmis hyppäämään mukaan formuloihin Red Bullin moottorivalmistajaksi, jos Honda päättäisi lopettaa sarjassa.

Red Bullin tallilla on ollut jo pitemmän aikaan yhteistyökuvio brittiläisen autovalmistajan Aston Martinin kanssa.

Yhtiö on yksi energiajuomayhtiön formulajoukkojen pääsponsoreista. Tekniselle tasolle liitto ei ole kuitenkaan vielä koskaan kehittynyt.

Asiaan voisi kuitenkin tulla muutos, jos Red Bullin ja Toro Rosson nykyinen moottoritoimittaja Honda päättäisi jostain syystä vetäytyä F1-sarjasta.

Aston Martinin toimitusjohtaja Andy Palmer pitäisi osallistumista F1-sarjaan teknisellä tasolla mielenkiintoisena hankkeena. Englantilainen ei kuitenkaan usko sen toteutuvan lähiaikoina.

– Haluaisinko olla hieman enemmän mukana F1:n teknisellä puolella? Se riippuu. Luontaisin paikka meille tulla sisään sarjaan olisi moottorin kohdalla, Palmer pohdiskeli Autosportin haastattelussa.

– Selvästi heillä (Hondalla) on paljon enemmän rahaa ja muskeleita kuin meillä. Emme taida ryhtyä mittelemään voimiamme niin kauan kuin heidän yhteistyönsä Hondan kanssa jatkuu, Aston Martin -pomo vakuutteli.

Upeita kiesejä! F1-tähti Max Verstappen sai Aston Martinilta kolme uutta urheiluautoa

Seuraa SuomiF1:tä Instagramissa ja voit voittaa Kimi Räikkösen lippiksen!