Haasin tallipäällikkö Günther Steiner ei sulattanut Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin välistä kolarointia Britannian GP:ssä.

Haas-kaksikko törmäsi jo kisan avauskierroksella, kun Magnussen haki ohitusta ranskalaistallikaveristaan ulkokautta. Autot osuivat toisiinsa, ja molemmat kuskit joutuivat käymään varikolla rengasrikon takia. Muutamien kierroksien jälkeen sekä Magnussen että Grosjean keskeyttivät kilpailun.

[readmore from=”britannian gp”]

– He ovat molemmat pulassa. Tämä ei ole hyväksyttävää, Steiner puhisi kilpailun jälkeen.

Magnussenin ja Grosjeanin välinen kolarointi ei ollut ensimmäinen laatuaan. Espanjan GP:ssä aiemmin tällä kaudella Haas-kaksikko kolaroi kahdesti kilpailun loppupuolella välissään. Tuolloin Steiner puuttui tiimiradioon ja määräsi molemmat kuljettajat luokseen välittömästi kisan jälkeen.

– Olin aika selkeä Barcelonassa siitä, mitä ei saa tehdä. Olemme vaikeassa tilanteessa ja yritämme saada autoa kilpailukykyiseksi.

– Täällä vaikutti siltä, että kisavauhtimme olisi ollut hyvää. Sitten he kolaroivat välissään viitosmutkassa. Se ei ole hyväksyttävää, närkästynyt Steiner sanoi.

Steiner oli sen verran turhautunut kuljettajiensa toimintaan, että ei antanut heille edes puheenvuoroa kilpailun jälkeen pidetyssä palaverissa.

– He eivät puhuneet, vaan minä kerroin heille. Tällaisen selittämiseen ei tarvita paljoa aikaa. Kaikki tekevät kovasti töitä, että pääsisimme tästä kuopasta ylös. Kuljettajille pyritään antamaan mahdollisuus taistella pisteitä tai edes oppia jotakin, mutta sitten he tekevät tällaista.

– En kaipaa selityksiä, Steiner vastasi, miksi hän ei antanut kuljettajille puheenvuoroja.

Lähde: Planet F1