Goodwoodin Festival of Speed -tapahtuman suolana on lyhyen radan nopeimman kuljettajan, tai tarkemmin auton, selvittäminen. Oikeassa elämässä harvoista menopeleistä otetaan kaikkea irti, mutta onneksi ratkaisu löytyy pelimaailmasta.

[readmore from=”goodwood”]

Jimmy Broadbent, yksi tämän hetken tunnetuimmista virtuaalikuljettajista, päätti ajaa vajaan kahden kilometrin mittaisen radan lukuisilla eri kilpa-autoklassikoilla selvittääkseen, mikä niistä on kaikista nopein. Paremmuudesta ottivat mittaa muun muassa Ford GT40, B-ryhmän Audi Quattro, Ferrarin F1-auto vuodelta 2000 ja viime kauden Sauber.

Lopulta voiton vei F1-suunnittelija Adrian Neweyn fantasialuomus, jollaista ei ainakaan vielä pelimaailman ulkopuolelta löydy.

Oikeassa maailmassa nähtiin tänä vuonna uusi rataennätys, kun Volkswagenin ID.R-sähköauto kellotti uuden kärkiajan pariinkin otteeseen. Tällä haavaa nopein suoritus kirjataan aikaan 39,9 sekuntia.