W Series -sarjan sunnuntain ”kokeilukilpailusta” muodostui melkoinen jännitysnäytelmä. Maaliintulosta muodostui kunnon klassikko.

Sarja testasi Hollannin Assenissa käänteistä lähtöjärjestystä, jossa kuljettajat asetettiin starttipaikoilleen pistetilanteen mukaan siten, että nollakerholaiset lähtivät joukon keulilta.

[readmore from=”w series”]

Tämä avasi Megan Gilkesille mahdollisuuden päästä taistelemaan sarjan kärkisijoista. Sarjan nuorin kuljettaja yllättikin monet pysymällä kilpailun kärjessä lähdöstä maaliin, joskaan ei ilman hurjia taisteluita.

Eilen pisteitä tuoneen kisan upeasti voittanut Emma Kimiläinen lähti matkaan ruudusta viisitoista. Suomalainen napsi kisan edetessä sijoituksia, ollen lopussa erinomaisissa hyökkäysasemissa jopa palkintopallisijaa ajatellen.

Kilpailun viimeisestä kierroksesta muodostui upea taisto viiden kärkiauton kesken. Kimiläinen yritti kovasti ohitusta edellä ajaneistaan, mutta lopulta upea nousu tuotti neljännen sijan. Jotain kilpailun tasaisuudesta kertoo se, että Kimiläinen hävisi voittaja-Gilkesille vain puoli sekuntia.

Voitosta käytiinkin sitten kunnon taisto. Gilkes oli menettää pelin viimeisen mutkan ulostulossa, kun eilen Kimiliäisen kanssa voitosta taistellut Alice Powell kiihdytti kanadalaisen rinnalle. Eroa maalilinjalla oli vain mitättömät 0,003 sekuntia.

Katso kilpailun ultrajännittävät päätöshetket alla olevalta videolta. Video käynnistyy toiseksi viimeisen kierroksen alusta. Suoraan maaliintuloon pääset tästä.